Så sparar du tid vid administration och hantering av arbetskläder

Textillogistik

Textillogistik kräver ofta mycket tid för både personalen som sköter hanteringen av textilier internt och för klädanvändarna som smidigt behöver kunna hämta och återlämna sina arbetskläder varje dag. Därför är det extra viktigt att veta vilka åtgärder som kan genomföras för att förbättra hanteringen av er textillogistik – och därmed kunna spara tid.

Minska administrationstiden med hjälp av automatiserad hantering

Hantering av arbetskläder och textilier internt kräver både tid och personal. I snitt brukar det ta ungefär 30 minuter per vecka och avdelning, att hantera textilbeställningar. Utöver tiden för beställningarna, tillkommer också tid för intern distribution, reklamationer och hantering av storleksförändringar. Ett vanligt problem på många sjukhus är att personalen, för att spara tid, tar med sig flera uppsättningar av arbetskläder. När för mycket kläder bunkras på det här sättet, kommer det av naturliga skäl resultera i en brist på vissa storlekar, vilket gör att textilstocken ökar, det blir högre kostnader och mer tid behöver läggas på att fylla på med kläder och justera beställningar. Målet är att ha en så bra ruljans, så kallad omsättningshastighet, på kläderna som möjligt. Uthämtning, återlämning, tvätt och transporter måste fungera sömlöst. 

Med ett automatiserat system för administration och hantering av textilier, kan du enkelt spara både tid och pengar. Dessutom kan din personal få mer tid över till värdeskapande vårdarbete. Nedan har vi listat några av fördelarna med ett automatiserat system för textilhantering och hur det kan hjälpa dig spara tid.

Läs mer om hur du kan få kontroll över din textillogistik i realtid – och därmed spara tid!

New call-to-action

Hur kan man spara tid för klädanvändarna?

En viktig åtgärd när det kommer till att spara tid, är att skapa förutsättningar som underlättar för din personal. Det ska gå smidigt att hämta ut kläder, hitta rätt storlekar och återlämna dem. Det finns idag flera olika textillogistiklösningar som med hjälp av RFID-teknik kan hjälpa din organisation att få kontroll på arbetskläder och textillager.

Med rätt textillogistiklösning kan era klädanvändare därför spara tid genom att:

Vi på Texi har gedigen erfarenhet av textillogistiklösningar – kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt lösning för dina behov!

Nyfiken på att läsa mer om hur du kan optimera hanteringen av textilier i er verksamhet, samtidigt som ni minskar kostnader och underlättar för personalen? Klicka dig in på vår guide 10 viktiga faktorer att ha koll på för att optimera er textillogistik och lär dig mer!

/ Fredrik Nyqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *