Smartare textillogistik för dina arbetskläder

Förenkla hanteringen av era arbetskläder

Vi på Texi är specialister på textillogistik och arbetar för att effektivisera och förenkla hanteringen av arbetskläder. Från att skapa smartare logistik och distribution internt – till att göra utlämning och återlämning av arbetskläder så smidigt som möjligt. Eftersom vi bland annat arbetar med branscher som sjukvården och livsmedelstillverkare där personalen dagligen måste byta till en ny uppsättning hygieniska och skyddande arbetskläder, är det vårt jobb att se till att textillogistiken fungerar. Så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Gör det enklare för din personal att hämta och lämna sina arbetskläder

Vi har skapat en smartare logistiklösning för arbetskläder för att din personal enkelt ska kunna hämta eller lämna sina arbetskläder vid en upphämtnings- och inlämningsstation som finns i verksamheten. Dessa stationer kan (eller bör) placeras strategiskt nära användaren, exempelvis i omklädningsrum eller i en korridor utanför – allt för att din personal enkelt ska kunna lämna sina arbetskläder på väg till eller från sin arbetsplats.

Läs mer om våra olika logistiklösningar här

Följ arbetskläderna genom hela kedjan – från tvätt, till användare och tillbaka till tvätt

Med vår logistiklösning Texi Logistic Solution kan du enkelt följa ett plagg genom hela logistikkedjan. Från tvätteriet till utlämning, via användarna, och sedan tillbaka till tvätteriet. Därmed vet du alltid var plagget befinner sig, om det är smutsigt, tvättas, transporteras eller vem som använder det just nu. Du kan säkerställa denna kontroll eftersom alla arbetskläder, oavsett om det är vårdkläder eller arbetskläder för livsmedelsbranschen, är märkta med ett chip med RFID-teknik (Radio Frequency Identification). RFID-chipen är insydda i en fåll eller i linningen på ett klädesplagg.

RFID-teknologi gör det möjligt

Logistiklösningen använder RFID-teknologi för identifiering och spårning av plagg. Varje klädartikel är utrustat med ett RFID-chip med unik identitet och alla våra produkter för upphämtning och återlämning är utrustade med RF-läsare. På så sätt kan vi följa plaggen genom hela logistikkedjan.

Texi har stöd för RFID-lösningar med både HF-chip (High Frequency) och UHF-chip (Ultra High Frequency).

Läs mer om RFID-teknologin här

Full kontroll över dina arbetskläder

Med vår lösning för textillogistik får du kontroll över dina arbetskläder, så att du alltid kan vara säker på att ha rätt mängd för din verksamhet. Du har koll på var de befinner sig, om de exempelvis finns på lagerhyllan i vårdpersonalens omklädningsrum, vem som bär dem just nu och om någon har glömt att lämna in dem. Med Texi Logistic Solution får du full kontroll på din investering, hur många gånger plaggen har tvättats, när de är förbrukade, om ni har ett överflöd av kläder som inte används och hur längesen det var som ett plagg tvättas. Status på plaggen uppdateras i realtid via tre huvudkomponenter: Texi Dispensers, Texi Return Units och Texi Management System. RFID-chippen kommunicerar med Texi Management System och ger dig full kontroll över textillogistiken.

Fördelarna med en lösning för dina arbetskläder:

  • Hög artikelomsättning minimerar lagret
  • Minimerar svinnet av klädartiklar
  • Mer tidseffektivt för din personal
  • Kostnadseffektiv hantering
  • Sparar lagringsutrymme
  • Slutna skåp säkerställer optimal hygien
  • Fullständig kontroll över alla arbetskläder
  • Rätt arbetskläder på rätt plats vid rätt tidpunkt
  • Automatisk beställningsprocess

En smart textillogistiktjänst ser till att förenkla arbetsdagen för din personal som bär arbetskläder samt ger dig större kontroll på textillagret, hygienen och svinnet av textilier. Här kan du läsa mer om hur mycket svinnet på arbetskläder egentligen kostar.

Flera komponenter skapar en komplett textillogistiklösning

Kontakta oss

Har du frågor om våra logistiklösningar eller produkter, tveka inte att ta kontakt med oss.

Teknisk support

Kontakta Texi Service Desk för att få teknisk hjälp med din utrustning.