Texi Dispenser Cabinets

Smarta skåp för snabb och kontrollerad tillgång till era arbetskläder

I Texi Dispenser Cabinet ligger textilierna enkelt tillgängliga för personalen. Efter att de identifierat sig med sitt passerkort öppnas skåpet och de kan ta ut önskade kläder. 

Enkel överblick

Genom dörrens glasfönster får man snabbt en överblick av det tillgängliga storlekssortimentet utan att dörren behöver öppnas. Textilskåpen kan även levereras med en LCD-display som ger användarna information över vilka plagg som finns i skåpet, eventuell felorsak om användaren inte får access till skåpet samt status på användarens konto. 

Beroende på användares profil går det att begränsa tillgång för särskilda plaggtyper, samt antalet plagg som användaren tillåts ta ut. Texi Dispenser Cabinets är utrustade med flera RFID-antenner som medför att hela skåpets innehåll snabbt inventeras. Alla transaktioner (påfyllnad eller uttag) registreras automatisk i realtid.

Stöd för HF och UHF

Texi Dispenser Cabinet finns tillgänglig i olika modeller: en modell med stöd för HF-Chip och en modell med stöd för UHF-Chip.

Flexibilitet

  • Kan placeras så det passar övriga omgivningen. 
  • Enkla att förflytta om behovet förändras. 
  • Lätt att skala upp/skala ner.

 

Hög drifttid

  • Oberoende skåp (är ett skåp trasigt fungerar de övriga). 
  • Skåpen är igång under påfyllning. 
  • Skåpen fungerar även vid nätverksfel.
  • Skåpen öppnas vid elavbrott.

Dispenser Cabinets - ladda ner produktblad

Texi dispenser cabinet, HF-modell

Dispenser Cabinet HF-modell

Produktblad Läs mer
Texi dispenser cabinet, UHF-modell

Dispenser Cabinet UHF-modell

Produktblad Läs mer
Antibakteriellt ljus i textilskåpen ökar hygienen på kläderna

Antibakteriellt ljus

Produktblad Läs mer

Vanliga frågor kring produkten:

Hur gör jag kläduttag från Texi Dispenser Cabinet vid ett strömavbrott?

Dörren i Texi Dispenser Cabinet hålls stängd av en elektromagnet. Skulle det ske ett strömavbrott låses dörren upp. Användaren kan då ta ut de kläder som behövs, men kläderna kommer inte att registreras på användarens konto. När strömmen är tillbaka sker automatiskt en inventering och saldon uppdateras. Plagg som blivit uttagna sätts till plats okänd. När de uttagna kläderna läses av Texi Return Unit eller på tvätteri korrigeras plaggets plats och status.

Hur kan vi beräkna hur många Dispenser cabinets vi behöver?

Det finns inget enkelt svar på hur många TEXI Dispenser Cabinet som behövs. Alla installationer är unika med avseende på antal användare, typer av plagg, antal storlekar, samt placering av TEXI Dispenser Cabinet och TEXI Return Unit. Kontakta oss så hjälper vi dig med vad som blir en bra lösning för just er organisation.

 

Hur snabbt inventeras ett Dispenser cabinet?

När dörren till TEXI Dispenser Cabinet stängs så tar det ca 5-7 sekunder innan innehållet har inventerats och uttagna plagg registreras på aktuell användare.

Hur vet man vilka artiklar ett skåp innehåller?

Varje skåp har en display som visar innehållet i skåpet, och på vilken hylla artikeln ligger.

Kan jag få fler hyllor i Texi Dispenser Cabinet?

I standardutförande kommer Texi Dispenser Cabinets med fem hyllplan, vilket ger två små och fyra stora förvaringsutrymmen.

Som tillval finns extra hyllplan att köpa till. Dessa installeras i de stora förvaringsutrymmena och delar upp det till två små utrymmen. Upp till fyra extra hyllplan kan monteras, vilket ger totalt tio små förvaringsutrymmen.

Vi har höga hygienkrav hos oss, hur hög renlighet blir det med er lösning?

Generellt sett hög, eftersom TEXI Dispenser Cabinet har en stängd dörr och insidan inte exponeras så mycket för damm och andra partiklar som kan färdas i luften.

Som ett tillbehör till TEXI Dispenser Cabinet finns även UVC-armaturer med antibakteriellt ljus, vilket ger en mycket hög klinisk renlighet. För mer info se produktblad.

Vi har särskilda krav på brandhärdighet, kan ni lösa det?

Texi har flera installationer i miljöer med särskilda krav på brandhärdighet, exempelvis i korridorer som även klassas som utrymningsvägar.

Vi kan erbjuda fler lösningar för att uppnå olika brandklasser. Kontakta oss så hjälper vi gärna till att ta fram en lösning baserat på just era förutsättningar.

Fler produkter

Kontakta oss

Har du frågor om våra logistiklösningar eller produkter, tveka inte att ta kontakt med oss.

Teknisk support

Kontakta Texi Service Desk för att få teknisk hjälp med din utrustning.